bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Interview met de architect!

31 mei 2021

We spraken met Kees Opendorp van Maat Architecten, verantwoordelijk voor het mooie ontwerp van de woningen van De Giese Zegel.

Zelfstandige woonblokken die passen bij Giesbeek
Op de vraag wat belangrijk was bij het ontwerpen van de 13 woningen van De Giese Zegel, antwoordt Kees: “Van belang was een invulling die past bij de schaal van Giesbeek. De verschillende woningblokken zijn niet te lang en worden door accenten onderbroken, om een hoek te verbijzonderen en om de ritmiek van de lengte te doorbreken. De verschillende baksteensorteringen zorgen ervoor dat het als zelfstandige blokken gezien worden. Ook de openheid van de woningen naar de dijk toe is belangrijk geweest bij het ontwerp.”

Samenhang in architectuurstijl
Hoewel De Giese Zegel bestaat uit zelfstandige woningblokken, is er sprake van onderlinge verbinding door de gekozen architectuurstijl. “Er is gezocht naar samenhang in de architectuurstijl. Deze refereert naar de jaren ’30, door kappen met grote overstekken en witte boeidelen (dakrandafwerking). Verder is er gekozen voor een klassieke kozijnverdeling en verbijzondering in de gevel door metsel- of keimwerk op de verdieping.” Ook in de detaillering is gezocht naar samenhang en een aansprekende uitstraling: “In de detaillering zie je de doorlopende betonbanden, kaders om de voordeuren en de rollagen (verticale metselverbanden) die het beeld verfraaien.”

Bekijk de eerste woningschets en de verkaveling
Architect - De Jonkheren + De Giese Zegel 2.jpg

Mooie toevoeging aan Giesbeek
Kees is trots op het ontwerp en de architectuurstijl van de woningen, waarmee Giesbeek straks 13 prachtige woningen rijker is: “Ik ben blij met deze mooie en zorgvuldige toevoeging aan het dorp Giesbeek.”

Via deze website en de nieuwsbrief houden we je op de hoogte van De Giese Zegel. De huidige planning is dat de woningen september in verkoop gaan. Schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief om het nieuws over dit bijzondere project direct in je mailbox te ontvangen!

Inschrijven nieuwsbrief